Municipalitatea suceveană va achiziţiona câteva sute de tablete pentru elevii care nu dispun de astfel de dispozitive necesare susţinerii cursurilor online, a anunţat primarul Ion Lungu.

Edilul a spus că municipalitatea face tot ceea ce este posibil pentru a pregăti unităţile de învăţământ pentru reluarea activităţii în vederea susţinerii examenelor de către elevii din anii terminali din şcolile gimnaziale şi licee.

Lungu a precizat că s-a făcut un inventar în şcoli, constatându-se că ar fi necesară achiziţionarea unui număr de 752 de tablete pentru elevi, în condiţiile în care cadrele didactice, în proporţie de circa 98%, au aceste dispozitive.

“Noi am făcut deja un inventar la şcoli şi am văzut că există tablete. Profesorii, cadrele didactice au tablete într-o proporţie foarte mare, de 97-98%. Acolo unde mai trebuie câteva tablete o să le cumpărăm. În acelaşi timp, am făcut un inventar la nivelul municipiului Suceava cu necesarul de tablete pentru elevii care nu au aceste tablete. Ar mai trebui 752 de tablete pentru elevi”, a spus primarul, citat de Agerpres.ro.

Potrivit lui Lungu, finanţarea acestor achiziţii ar putea fi asigurată de Guvern, din fondul de rezervă, premierul Orban anunţând alocări de bani pentru primării cu astfel de destinaţie.

“Aşa cum se ştie, premierul Ludovic Orban a anunţat că, din fondul de rezervă de la bugetul naţional, se vor da bani la primării, la unităţile administrative, care vor achiziţiona aceste tablete pentru elevii care nu dispun de aceste mijloace. Asta în condiţiile în care este posibil să ne trebuiască şi în toamnă şi să pregătim aşa cum se cuvine, pentru ca elevii să facă şcoală de la distanţă, prin mijloace informatice”, a spus Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.