Elevii Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” din municipiul Constanţa confecţionează, utilizând imprimante 3D, viziere pentru cadrele sanitare, până în prezent ei reuşind să distribuie peste o sută de astfel de echipamente de protecţie contra noului coronavirus, a informat administraţia locală.

“Cercul de robotică al Liceului Tehnologic ‘Dimitrie Leonida’ din Constanţa s-a mobilizat pentru fabricarea de viziere necesare personalului sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului. Cu ajutorul imprimantelor 3D, elevii şi profesorii confecţionează materialele de protecţie pe care le distribuie apoi celor care au atâta nevoie de ele în aceste zile grele”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

O vizieră este confecţionată într-o oră, prin folosirea a trei imprimante.

“La început, realizarea unei viziere dura aproximativ 5 ore, dar am reuşit să ne perfecţionăm, iar la ora actuală producţia noastră este de o vizieră pe oră. Lucrăm la 3 imprimante realizate cu ajutorul elevilor la cursurile de practică”, a declarat coordonatorul Cercului de robotică al liceului constănţean, profesorul Marius Dumitrescu, citat în comunicat.

La Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” au fost confecţionate peste o sută de viziere, până în prezent, ce au fost distribuite către medici de familie şi personal sanitar din spitalele din judeţ, producţia continuând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.