Elicoptere ale MAI au intervenit pentru salvarea a 4 bebeluşi |

Elicoptere ale MAI au intervenit pentru salvarea a 4 bebeluşi

Share Button

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, pentru salvarea a patru bebeluşi, care au fost aduşi de la Suceava şi Botoşani la spitale din Bucureşti, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Sâmbătă, la ora 16:02 , la bordul elicopterului Mi8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din echipaj medical aparținând UPU – SMURD Iași, a decolat de la Suceava către București, având misiunea de a transporta de urgență 3 bebeluși născuți prematur.

La aterizarea în București, respectiv ora 18:02, aceștia au fost preluați de 3 echipaje de intervenție pe ambulanță de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportați în siguranță la Maternitatea Giulești în vederea acordării îngrijirilor medicale care se impun.

Totodată, echipajul medical din cadrul UPU-SMURD Iași aflat la bordul elicopterului SMURD nr. 342, în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Iași a avut misiunea de a transporta în condiții de maximă siguranță, de la Botoșani la București, cel de al 4-le-a bebeluș, care prezenta malformații cardiace.

Bebelușul a fost preluat de un echipaj de transport neonatal UTIM- SMURD București și transportat în siguranță la Spitalul de Urgență pentru Copii Marie Curie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *