Mai mulţi elevi din Dolj, intoxicaţi după o deratizare în şcoală

Mai mulţi elevi din Dolj au fost intoxicaţi după o deratizare în şcoală, astfel că la dispensar au ajuns 17 copii de la şcoala din comuna Daneţi, cu suspiciune de intoxicaţie.

Şeful ISU Dolj, Florea Constantin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că elevii sunt la dispensarul din localitate, după ce la şcoală s-au simţit rău, au avut dureri de cap şi vărsături.

Autorităţile au fost alertate de profesori. Potrivit şefului ISU Dolj, recent s-a făcut o deratizare în şcoală, iar intoxicatia ar putea fi provocată de substanţele folosite la curăţenie

Deratizarea în şcoala din comuna Daneţi, judeţul Dolj, unde mai mulţi elevi au ajuns la medic după ce s-au simţit rău la cursuri, nu s-a făcut recent, spune viceprimarul comunei. Edilul bănuieşte că elevii s-au intoxicat de la substanţele folosite la curăţenia zilnică.

Viceprimarul comunei, Ştefan Cioablă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că elevii s-ar fi intoxicat de la substanţele folosite de femeile de serviciu din şcoală, marţi, la curăţenie.

„Dezinsecţia în şcoală a fost făcută demult, nu are cum să fie de acolo. Probabil este de la substanţele de curăţenie folosite de . Am blocat magazia cu substanţe, vine o echipă de la laboratorul de analize să vedem ce se întâmplă. Am vorbit cu directoarea şcolii şi mi-a spus că sunt substanţe de curăţenie zilnică, care sunt autorizate. Curăţenia s-a făcut ieri. Probabil n-au aerist sălile, nu pot să-mi dau seama. Numai într-o clasă s-a întâmplat“, a declarat viceprimarul.

Autorităţile au fost alertate miercuri de profesori, iar primele informaţii arătau că mai mulţi elevi de la şcoala din comuna Daneţi, judeţul Dolj, au ajuns la dispensarul din localitate după ce s-au simţit rău la şcoală în urma unei deratizări.

Şeful ISU Dolj, Florea Constantin, spunea că elevii au avut dureri de cap şi vărsături după ce recent s-a făcut o deratizare în şcoală.

„Doi dintre copii sunt mai grav, cu vărsături, dureri de cap…Ceilalţi, până la 17, sunt cu dureri de cap şi ameţeli mai uşoare. Toţi sunt din aceeaşi clasă. Am trimis CBRN, este şi echipă de la DSP, sunt colegii mei pentru probe şi analize, sunt maşinile de victime multiple, dacă e cazul, să transporte câte patru la spital. Sunt medicii acolo şi evaluează”, a declarat, pentru MEDIAFAX, col. Constantin Florea, şef ISU Dolj.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *