Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă cer procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”, scrie Mediafax.ro.
Părinţii adoptivi ai Sorinei au trimis o scrisoare deschisă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Dimitrie Bogdan Licu, în care îi cer să formuleze o cerere de strămutare pentru motive de siguranţă publică a ordonanţei preşedinţiale depuse de Licu luni, la Tribunalului Mehedinţi, prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţă, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

„Având în vedere manifestaţiile care au loc zilnic în ultimele zile în faţa tuturor instituţiilor publice, fiind iminentă o asemenea manifestaţie şi în faţa Tribunalului Mehedinţi, vă solicităm respectuos să formulaţi o cerere de strămutare către un tribunal aflat la o distanţă mai mare de zona Baia de Arama – Craiova. Conform art. 140 alin 3 Cod de procedură civilă: Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice. Conform art. Art. 141 alin 2 Cod de procedură civilă Strămutarea (…) întemeiată pe motiv de siguranţă publică poate fi cerută numai de către Procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în scrisoarea soţilor Săcărin.

Aceştia cer strămutarea pentru a nu fi linşaţi public când îşi „susţin drepturile” şi pentru evitarea „unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

Procurorul general Bogdan Licu a transmis, luni, o ordonanţă Tribunalului Mehedinţi prin care a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de 8 ani şi una Curţii de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinţei de încuviinţare a adopţiei internaţionale a minorei.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Prin acţiunea formulată s-a solicitat şi obligarea părinţilor adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni”, informa Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Totodată, printr-o acţiune separată adresată Curţii de Apel Craiova a fost formulată, tot luni, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se „schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată şi suspendarea executării acestei hotărâri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.