Ministrul Educației Naționale a semnat miercuri alături de Ambasadorul Republicii Armenia în România, Programul de cooperare în domeniul educației între Ministerul Educației Naționale din România şi Ministerul Educației și Științei din Republica Armenia, valabil în perioada 2018-2023.

Documentul de cooperare bilaterală prevede continuarea susținerii acordate funcționării Lectoratului de limbă, literatură, cultură și civilizație românească din Armenia și Lectoratului de limbă, literatură și studii civice armene din România.

De asemenea, reprezintă cadrul legal pentru continuarea schimbului anual de burse acordate cetățenilor celuilalt stat, atât pentru un ciclu complet de studii universitare, cât și pentru participarea la cursurile de vară de limbă, cultură și civilizație organizate de statul partener.

În cuprinsul Programului sunt stipulate, de asemenea, schimburi de experți în domeniul educației, de profesori, dar și de informații referitoare la experiența fiecărui stat în domeniul educației și formării profesionale.

În același timp, sunt încurajate dezvoltarea cooperării între unitățile și instituțiile de învățământ din cele două țări, sporirea proiectelor bilaterale la nivel interuniversitar, dar și intensificarea mobilităților academice.

Cu ocazia ceremoniei de semnare, desfășurată la sediul Ministerului Educației Naționale din România, ambele părți și-au exprimat satisfacția cu privire la cooperarea foarte bună înregistrată de-a lungul timpului între România și Armenia în domeniul învățământului, dar și încrederea în rolul pe care Programul de cooperare nou semnat îl va avea în consolidarea și dezvoltarea relațiilor româno-armene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.