Elev roman, geniu in informatica |

Elev roman, geniu in informatica

Share Button


La un an şi jumătate învaţă literele alfabetului. La doi ani se juca pe calculator, iar la şase mergea la primele cursuri de programare. Acum are 13 şi este olimpic la informatică. Mircea Palade vrea să devină antreprenor în România şi să angajeze în compania lui cei mai buni programatori, scrie Money.ro.

Băiatul se laudă cu invenţii care atrag atenţia copiilor. Banca muzicală şi pianul cu linguri sunt două dintre cele mai interesante invenţii ale lui Mircea Palade, in varsta de 13 ani, din Bucureşti, care a uimit, deja, lumea programatorilor. Anul acesta a câştigat medalia de aur la cel mai important concurs de informatică destinat elevilor din România: Olimpiada Naţională.

„Informatică a început să îmi placă în clasa a IV-a, când am început să descopăr un limbaj de programare C++ şi de atunci am început să învăţ singur. Iar apoi am început şi cursuri”, spune Mircea Palade.

Când avea şase ani, Mircea a plecat într-o călătorie prin Europa, împreună cu părinţii lui. Cel mai mult l-a atras un muzeu din Austria, acolo unde copiii aveau voie să pună mâna pe obiectele expuse.

„A întrebat, dar acolo de ce se poate şi la noi în ţară nu există un muzeu în care să punem mana pe exponate. Am zis, acolo s-au gândit oamenii. Şi atunci replică lui a fost hai să ne gândim şi noi. Nu îl acceptă pe NU, la el orice e posibil şi trebuie să facem”, afirmă Ana-Maria Roată Palde, mama lui Mircea.

Aşa a luat naştere Orăşelul Cunoaşterii, un loc unic în România, în care atât copiii, cât şi adulţii se pot juca, în voie cu cele mai trăsnite invenţii şi..pot face ei înşişi experimente.

„A fost un moment când aici am făcut pentru expoziţie un pian. Există două moduri în care pot face asta… Unul corect, dar e mai dificil. Şi o varianta mai rapidă…. Peste două săptămâni, când am fost la Orăşelul Cunoaşterii am zis, waw…ce chestie drăguţă. Un pian similar. Cine l-a făcut? Mircea! Foarte tare! Vreau să văd cum l-a făcut. El îl făcuse corect”, spune Viorel Spânu.

Mircea are planuri îndrăzneţe! Vrea să fie student la MIT, celebra universitate din Statele Unite ale Americii. Apoi îşi doreşte să pună bazele propriei companii de programare şi cercetare.

„Să fiu unul dintre programatori, dar şi directorul companiei. Să nu am foarte mulţi angajaţi, ci unii care lucrează foarte bine. Şi cu care să mă înţeleg şi să facem programe utile”, spune Mircea Palade.

Share Button