Editura Cartea Copiilor prezintă noua carte „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic”, de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec, în traducerea Laviniei Branişte. Această poveste demonstrează cum viaţa devine mai frumoasă prin puterea prieteniei şi prin bucuria de a împărţi.

Pentru mulți copii este dificil să iasă din mediul sigur și cunoscut cu care s-au obișnuit și să interacționeze cu alții. Ei se întreabă de multe ori ce vor spune ceilalți copii şi dacă se va întâmpla ceva neplăcut încercând să îi cunoască. Alteori, poate că pur și simplu nu știu cum să se apropie de ceilalți, deși îşi doresc foarte mult acest lucru. Desigur, teama și nesiguranța sunt firești. Însă povestea prieteniei dintre cei doi lupi le va arăta că nu este chiar atât de greu. În final, nimeni nu vrea să fie singur, toți avem nevoie de prieteni pentru a fi fericiţi.

Cartea „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic”, scrisă de Nadine Brun-Cosme şi ilustrată de artistul Olivier Tallec, a apărut pentru prima dată în Franţa, în 2005. În scurt timp, a adunat mai multe distincţii prestigioase, precum Prix France Télévision 2006, Prix des Enfants 2006 du Salon Chrétien de Troyes, Prix littéraire jeunesse de 2006 Chambray-les-tours şi Prix de l’album 2007 Cherbourg. În plus, cartea este inclusă în prezent în programa şcolară din Franţa.

Povestea „Lupul cel Mare și Lupul cel Mic” este recomandată copiilor între 3 şi 8 ani.