Liceu evacuat in urma unei alerte cu bombaLiceul ”Ion Barbu” din Capitala a fost evacuat marti, in urma unei alerte cu bomba, dupa un apel la 112, potrivit Digi24.ro. Nu se stie cine a dat apelul.

Mai multe echipaje ale pirotehnistilor fac verificari., iar zona a fost securizată asigurată.

Nu se cunosc date referitoare la circumstantele in care a fost facut anuntul.

Alerta cu bombă de la Liceul “Ion Barbu” din Capitală nu a fost confirmată, au anunţat, marţi, oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit acestora, controlul pirotehnic s-a încheiat, constatându-se că apelul la 112 nu se confirmă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat pentru Agerpresscă toţi elevii Liceului “Ion Barbu” sunt bine.

“Considerăm că alerta a fost falsă. Nu există niciun rănit, poliţia va proceda la identificarea autorului telefonului. Nu excludem să fie vorba chiar de un elev al liceului”, a spus Banu.

El a adăugat că Inspectoratul Şcolar a fost informat de conducerea Liceului “Ion Barbu” despre un apel primit la unitatea de învăţământ de la un bărbat care anunţa că în liceu s-ar afla o bombă.

Banu a spus că a fost apelat Serviciul 112, la faţa locului au venit membri ai Serviciului Pirotehnic, care au verificat întâi sala de sport, în care au fost evacuaţi cei aproximativ 700 de elevi, apoi au trecut la verificarea unităţii şcolare.

Se pare că alerta cu bombă a fost dată de un bărbat. 1.000 de elevi au fost evacuați. Mai mulți părinți s-au dus, îngrijorați, la sediul instituției de învățământ. O parte dintre elevii din curtea liceului au primit geci de la părinți, pentru a se proteja de frig.

“Elevii şi întreg personalul didactic care se aflau în liceu au fost evacuaţi, dar au rămas ghiozdanele şi toate bagajele pentru a putea fi verificate de pirotehnişti”, au precizat sursele IGPR.