Creste numarul copiilor bolnavi de cancer. Boala este din ce in ce mai agresiva.Numărul copiilor bolnavi de cancer a crescut alarmant în ultimii ani, iar medicii avertizează că această maladie este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede. Oncologii vorbesc despre tot mai multe cancere depistate la bebeluși de doar o lună sau două de viață, iar una dintre principalele cauze este producția industrializată.

Jurnalistii de la Jurnalul.ro consideră că această situație eeste generată de ingestia hormonilor şi a fertilizatorilor care cresc productivitatea, alături de efectele mai puţin ştiute ale tehnologiilor de ultimă generaţie,  ce fac ravagii  la nivelul genelor.

Cazurile de cancer sunt în creștere la nivel mondial, la toate categoriile de vârstă, iar principala cauză, spun specialiştii, trebuie căutată în dezvoltarea industrială.

În cazul copiilor, însă, pe lângă creșterea numărului de diagnostice, se înregistrează şi o amplificarea a agresivităţii felului în care se manifestă. Apar focare simultane de boală, mai multe organe fiind afectate în același timp, sau perioada de răspândire a maladiei în organism este mult mai redusă faţă de ce scria până acum în cărțile de medicină.

Există, de asemenea, şi anumite există anumite virusuri cu care copilul intră în contact și care îl pot predispune la cancer: virusul hepatitei B poate declanșa cancer la ficat, iar Hepatita C poate duce la apariția limfoamelor.

Mediul în care este crescut copilul şi chiar şi unele obiceiuri ale părinţilor pot juca un rol important în apariţia bolilor oncologige la cei mici.

Specialistii spun că peste 60% dintre copiii bolnavi de cancer pot fi salvați, cu condițai ca boala să fie depistată la timp și să se aplice terapia potrivită.

Cele mai frecvente cancere la copii sunt: leucemiile, tumorile cerebrale, limfoamele, sarcoamele, cancerul osos sau de ficat.

Rata de succes în cazurile de cancer cu diagnostic precoce crește până la 90%. Tocmai de aceea este important să nu ignore anumite simptome.  Medicii spun că un cancer pediatric este o afecțiune acută și asta înseamnă că un părinte trebuie să se îngrijoreze dacă un copil nu se simte bine pe parcurs de mai multe zile sau săptămâni. Trebuie urmărit dacă copilul face des infecții sau episoade de febră, este palid, pare anemic sau apar anumite pete, care sugerează hemoragii la nivelul pielii, dacă are episoade de sângerări nazale sau gingivită, durerile de cap anunțate prin crize de plâns, episoade de vărsături care pot anunța creșterea presiunii intracraniene, dureri de picioare în perioada de creștere. De asemenea, mamele trebuie să fie atente la eventuale umflături în zona fontanelelor, pe care le pot observa atunci când alăptează. Dacă scad performanțele școlare și puterea de concentrare, iarăși sunt semne că este ceva în neregulă la nivel cerebral.