Elevii de clasa a IV-a vor avea manuale noi pentru anumite discipline

Elevii de clasa a IV-a vor avea manuale noi pentru anumite disciplineElevii de clasa a IV-a vor avea manuale noi, dar sunt câteva discipline la care este aşteptat un rezultat în instanţă la contestaţii, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Reprezentanţii ministerului spun că dacă contestaţiile nu se vor soluţiona la timp, la anumite discipline au fost retipărite manuale după programa veche.

Ministrul Mircea Dumitru a declarat că pentru clasa a IV-a există manuale noi pentru anumite discipline.

“Deci trebuie spus că elevii de clasa a IV-a vor avea manuale, dar sunt câteva discipline la care aşteptăm încă un rezultat în instanţă, la contestaţii, şi, în funcţie de acest rezultat, încercăm ca în perioada următoare să rezolvăm şi problema accelor manuale. Cred că va fi o întârziere mai mare de câteva zile”,a spus ministrul, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mirabela Amarandei, a precizat că sunt probleme din cauza contestaţiilor pentru manualele de Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie, pentru Matematică şi Limba engleză situaţia fiind rezolvată.

“Deci undeva în octombrie vor fi manualele pentru cele două discipline”, a spus Mirabela Amarandei.

Secretarul de stat Monica Anisie a amintit că situaţii similare au existat şi în anii trecuţi.

“Este regretabil că se întâmplă acest lucru şi am făcut toate eforturile ca să avem manuale cât mai repede şi la clasa a IV-a. Dacă nu vom putea soluţiona aceste contestaţii, deci dacă până în decembrie nu vom avea manuale, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, am retipărit manualele după programele de până acum. Noi aşteptăm să aducem manualele noi, care sunt realizate în conformitate cu noua programă”, a adăugat secretarul de stat.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici