Ponderea Evaluarii Nationale va fi de 80% pentru admiterea la liceu

Ponderea Evaluarii Nationale va fi de 80% pentru admiterea la liceuAdmiterea la liceu de anul viitor va avea o schimbare importantă constând în faptul că ponderea mediei de la Evaluarea Naţională va fi de 80%, iar ponderea mediilor din gimnaziu, de 20%, faţă de 75%, respectiv 25%, cât au fost anul acesta, a anunţat joi, secretarul de stat pe preuniversitar, Monica Anisie.

Schimbarea a fost anunţară joi de secretarul de stat pe preuniversitar Monica Anisie, la o conferinţă de presă organizată de Ministerul Educaţiei cu ocazia începutului unui nou an şcolar.

“Ponderea mediilor claselor V-VIII va fi reprezentată de 20% în comparaţie cu 25% în anul şcolar care tocmai s-a încheiat, iar admiterea se va realiza într-o singură etapă computerizată urmată de o etapă în care se vor evalua cazurile speciale. Astfel, admiterea în liceu seva finaliza mult mai repede şi anume în data de 21 iulie”, a declarat Anisie.

De asemenea, ea mai precizat că examenul de definitivat de anul viitor se va desfăşura în vacanţa de primăvară, iar examenul de titularizare va fi în data de 12 iulie.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici