Ministrul Adrian Curaj a fost demis de premierul CiolosMinistrul Educaţiei-Adrian Curaj a fost demis marti de primul ministru Dacian Ciolos, alaturi de ministrul Comunicaţiilor-Marius Bostan si de ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni-Dan Stoenescu. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, aflat pe lista neagră, a demisionat.

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti este noua propunere a premierului Cioloş pentru funcţia de ministru al Educaţiei, după ce, Adrian Curaj a fost demis.

Premierul Dacian Cioloş a precizat că a decis schimbarea a patru miniştri- Educaţie, Comunicaţii, Transporturi şi ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindei, pentru a da un nou suflu echipei guvernamentale.

Cioloş a mai spus că, după o perioadă de pregătire, guvernul a intrat într-o nouă etapă a livrării rezultatelor, precizând că, la începutul mandatului, şi-a asumat câteva măsuri concrete, potrivit Mediafax.ro.

Premierul a mai declarat că cele patru domenii aveau nevoie de un impuls şi a decis să facă schimbarea miniştrilor.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis asupra schimbărilor făcute în Guvern şi că şeful statului a fost de acord.

Potrivit Evz.ro,  Mircea Dumitru este rectorul Universităţii Bucureşti din 2011, fiind reales şi în 2015 pentru al doilea mandat. Totodată, el este şi corespondent al Academiei Române şi profesor la Departamentul de Filosofie Teoretică al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii pe care o conduce.

Mircea Dumitru a fost decan al Facultătţi de Filosofie între 2000-2008 şi prorector al Universităţii din Bucureşti în perioada 2008-2011. De asemenea, rectorul Universităţii Bucureşti este specialist în logica filosofică, filosofia limbajului, metafizica modalităţilor, epistemologie, filosofia minţii şi a conştiinţei, obţinând titlul de doctor în filosofie la Universitatea Tulane din New Orleans în mai 1998.