Orice activitate intreprinsa de copii trebuie sa fie orientata spre viitor.

Pentru copii, dezvoltarea psihomotrica trebuie sa mearga paralel cu dezvoltarea fizica. Gimnastica aerobica imbina jocul cu seriozitatea, dezinhiba energiile si le canalizeaza spre scopuri bine stabilite.

Gimnastica aerobica reprezinta cel mai placut mod de a face gimnastica si de a adopta un stil de viata sanatos si activ pentru copii.

Antrenamentul de gimnastica aerobica este conceput pentru copii, in vederea unei dezvoltari fizice si psihice armonioase. Cei mici vor invata sa isi coordoneze miscarile, se va spori rezistenta fizica, se va dezvolta ritmicitatea si muzicalitatea motrica si li se va insufla dorinta adoptarii unui stil de viata sanatos si echilibrat.

lifestyle_gimastica_aerobica_2Antrenamentul de gimnastica aerobica se desfasoara pe parcursul a 15 / 30 / 45 de minute (in functie de nivelul de varsta al copiilor) si este structurat astfel:
– incalzire (variatii de mers, pasi artistici si aerobici, variatii de alergare, jocuri dinamice, de atentie, exercitii combinate, etc.);
– antrenamentul propriu zis: exercitii de gimnastica aerobica combinate cu pasi de dans, jocuri educative, coregrafii distractive;
– relaxare si streching – pentru ca organismul sa isi revina dupa efort.

Beneficiile practicarii antrenamentelor de gimnastica pentru copii sunt numeroase, miscarea fiind esentiala pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a fiecarui copil.

Dezvoltarea fizica: se sporeste rezistenta impotriva bolilor cardio vasculare; se mareste rezistenta fizica a copilului si se previn leziunile musculare; se sporeste coordonarea si echilibrul; se diminueaza / inlatura tendintele de supraponderabilitate; copiii vor adopta o tinuta corecta, eleganta.
Dezvoltarea psihica: creste increderea in fortele proprii; se dezvolta simtul disciplinei; la clubul de gimnastica aerobica se imbina in cel mai ingenios mod disciplina cu distractia iar nevoia de miscare specifica varstei este satisfacuta intr-un mod distractiv si educativ.

Centrul Educational Fecioara Maria va asteapa cu drag sa le vizitati sediile din str. Eufrosina Popescu nr. 30 (zona Baba Novac – Dristor) si Bd. Basarabia nr. 20 (zona Piata Muncii), Bucuresti !