Cat de important este pentru copilul tau Clubul de lectura la Gradinita Varsta prescolara este o etapa hotaratoare in stimularea corecta a vorbirii. Acum se produc modificari cantitative care vizeaza insusirea pronuntiei corecte, constituirea lexicului de baza, aparitia limbajului interior, diversificarea formelor de comunicare, intensificarea functiilor cognitive ale limbajului, asimilarea in practica curenta a structurii gramaticale.

Limbajul, in perioada prescolara, devine un instrument activ si deosebit de complex al relatiilor copiilor cu cei din jurul sau si in acelas timp, un instrument de organizare a activitatii psihice. Copiii trebuie sa dispuna inca de la varsta prescolara de capacitatea de a comunica cu cei din jur, de a-si exprima in mod inteligibil impresiile, gandurile, ideile.

Asigurarea unui nivel corespunzator de pregatire a copilului din punct de vedere al limbajului si comunicarii, pentru a se putea adapta la sarcinile complexe ale scris-cititului, ale asimilarii diverselor discipline scolare si la solicitarile diverselor situatii comunicationale, constituie o directie prioritara a pregatirii copilului.

Povestile constituie un mijloc important de dezvoltare a limbajului, rezolvand numeroase sarcini ale dezvoltarii comunicarii: aprofundarea continutului povestii, redarea continutului prin mijloace de exprimare proprii, pronuntarea corecta a cuvintelor, intelegerea sensului figurat al cuvintelor si expresiilor din poveste, dezvoltarea fluiditatii exprimarii verbale.

Centrul Educational Fecioara Maria va asteapa cu drag sa le vizitati sediile din str. Eufrosina Popescu nr. 30 (zona Baba Novac – Dristor) si Bd. Basarabia nr. 20 (zona Piata Muncii), Bucuresti !