Donald Trump vrea ca femeile care fac avort sa fie pedepsite

Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, a revoltat o mare parte a opiniei publice americane, in special populatia feminina, declarand ca avortul ar trebui interzis și că femeile care fac întrerupere de sarcină trebuie pedepsite, dar nu a a mentionat care ar fi in opinia sa pedeapsa potrivita.

„Cred că este o problemă foarte serioasă asupra căreia trebuie să luăm o decizia. Sunt pro-life. Ne-am întoarce la o perioadă anterioară când femeile trebuiau să meargă într-un loc ilegal pentru a face avort, dar trebuie interzis. Trebuie să existe o formă de pedeapsă pentru femei”, a spus Donald Trump.

Donald Trump a adăugat că ar fi anumite situații în care avortul ar putea fi permis.

Înainte să se înscrie în partidul Republican, Donald Trump a fost democrat și a fost criticat puternic tocmai pentru că a susținut dreptul la avort, amintește BBC News.

Liderii republicani și-au exprimat îngrijorarea față de șansele lui Donald Trump la alegerile generale, deoarece sondajele arată că nu este deloc plăcut de electoratul feminin.

Problema avortului divizeaza de multa vreme societatea si scena politica din Statele Unite, chiar daca intreruperile de sarcina au fost legalizate printr-o decizie a Curtii Supreme in 1973. Multe state ale federatiei americane au adoptat legi care restrang dreptul la avort.