Elevul care a murit la scoala din Magurele avea o malformatie congenitala vascularaBăiatul care a murit la Liceul Teoretic “Horia Hulubei” din oraşul Măgurele, judeţul Ilfov, avea o malformaţie congenitală vasculară, au descoperit legiştii care au făcut necropsia.

“Avea o malformaţie congenitală vasculară. A fost un anevrism care s-a rupt. Anevrismul aortic reprezintă o zona slăbită şi «umflată» în peretele aortei. Când aorta anevrismală este slăbită, se poate rupe şi provoacă hemoragie ce poate provoca deces rapid”, au spus legiştii, precizând că ruperea anevrismului aortic este pe locul 15 în lista cauzelor de deces, potrivit Mediafax.ro.

Băiatul, în vârstă de 12 ani, elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic “Horia Hulubei” din oraşul Măgurele, a murit miercuri dimineaţă, după ce a făcut convulsii şi a căzut, cu puţin timp înainte de începerea cursurilor.

Echipajul medical de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov l-a găsit pe băiat în stop cardio-respirator, a încercat timp de aproximativ o oră să îl resusciteze, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Codreanu a precizat că mama băiatului este cadru didactic în acea şcoală, iar tatăl este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.