Carnea procesata este cancerigena, iar carnea rosie este “probabil” cancerigena, potrivit OMS

Carnea procesata este cancerigena, iar carnea rosie este "probabil" cancerigena, potrivit OMS . Sursa foto: www.who.int

Carnea procesata prezinta risc cancerigen, iar carnea rosie, insemnand carnea de porc, vita, capra, miel si cal este considerata “probabil” cancerigena, potrivit unui studiu realizat de Agentia Internationala de Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC), institutie ce reprezinta Organizatia Mondiala a Sanatatii pe segmental cercetarii oncologice.

Potrivit expertilor care au participat la realizarea acestui studiu, aceste rezultate confirma recomandarile de sanatate publica care cer limitarea consumului de carne.

Consumul de carne rosie a fost clasat drept “probabil cancerigen pentru oameni” (Grupa 2A) pe baza unor “indicatii limitate”, iar carnea procesata este inclusa in categoria agentilor “cancerigeni pentru oameni  (Grupa 1)”. Acest clasament a fost stabilit pe baza unor “indicatii suficiente potrivit carora consumul de carne procesata poate duce la cancer colorectal”, iar in cazul consumului de carne rosie exista “indicatii suficiente care demonstreaza ca poate duce la cancer colorectal dar si la cencer de prostate si de pancreas”.

Oamenii de stiinta au mai concluzionat ca riscul de cancer creste cu cantitatea de carne consumata.

 

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici