locuri periculoaseZiaristii de la Adevarul.ro au facut o harta a infracţionalităţii stradale a Bucureştiului, care plaseaza sectorul 3, în fruntea locurilor periculoase din Capitală.

În ultimii doi ani, în Capitală s-au înregistrat mii de tâlhării, bătăi şi furturi, iar numărul acestora diferă în funcţie de sectorul în care au fost depuse reclamaţiile. „Adevărul“ vă prezintă, sector cu sector, numărul infracţiunilor înregistrate la secţiile de poliţie în 2014 şi 2015.

În primele opt luni ale anului trecut, în Bucureşti au fost înregistrate 10.737 de furturi din locuinţe, din societăţi comerciale, din buzunarele oamenilor şi din autoturisme. În aceeaşi perioadă a anului 2015, numărul acestor infracţiuni a crescut, în toate sectoarele Capitalei fiind înregistrându-se 11.199.

În ceea ce priveşte numărul tâlhăriilor şi actelor de violenţă, în primele opt luni ale anului 2014 au fost înregistrate la secţiile de poliţie 5.524 de cazuri, în timp ce în aceeaşi perioadă a acestui an au fost înregistrate 6.842 de cazuri. Sectorul 1, cele mai puţine tâlhării Potrivit datelor furnizate de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectorul 1 al Capitalei a fost în 2014 codaş la numărul plângerilor înregistrate în ceea ce priveşte tâlhăriile. Astfel, aici s-au înregistrat în primele opt luni ale anului trecut 73 de plângeri, pe locul al doilea clasându-se Sectorul 5, cu 76 de plângeri. În 2014, cele mai multe plângeri înregistrate în Sectorul 1 au fost pentru loviri şi alte violenţe: 864, în timp ce în 2015 numărul acestor infracţiuni a scăzut la 597.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro