FILE - In this Dec.10 2013 file photo, a reporter uses his phone during a presentation for the new Google cultural institute in Paris, France. France's data privacy regulator has rejected Monday Sept.21, 2015 Google's appeal of an order to remove search results worldwide upon request. (AP Photo/Jacques Brinon, File)

Google a inregistrat domeniul de 26 de litere abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, după restructurarea majoră adoptată recent de compania americană, care a devenit o filială a societăţii de tip holding Alphabet, potrivit Telegraph.co.uk.

Domaininvesting.com scrie că abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com a fost creat în 1999, iar, în prezent, Google este înregistrat pe platforma Whois ca fiind proprietarul site-ului.

Pagina principală a societăţii Alphabet este abc.xyz, astfel încât, în acest moment, compania deţine unul dintre cele mai lungi nume de domeniu, dar şi pe cel mai scurt. Cele mai scumpe domenii web din lume sunt la ora aceasta de ordinul a zeci de milioane de dolari si includ : insurance.com, internet.com, sex.com, 360.com.

chart

La începutul lunii august, Google Inc. a anunţat că a format un nou conglomerat, Alphabet Inc., care urmează să încorporeze unităţile tot mai diversificate de afaceri şi de investiţii, ce aduc totuşi mai puţin profit imediat decât motorul de căutare pe internet.

Între actualele filiale ale Google se află Google Maps, YouTube, browserul şi sistemul de operare Chrome şi Android. Din Alphabet vor face parte, în mod separat, filialele axate asupra sănătăţii Calico şi Life Sciences, alături de Google Ventures, Google Capital, Google X, Google Photos, Google Now şi altele.