Scoala de vara-2Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între  9 și 14 ani să fie, timp de o săptămână, „păsărari amatori”, în cadrul modulului „Studiul păsărilor” al Școlii de vară.

Omenirea a fost fascinată de păsări de-a lungul istoriei, le-a observat, le-a pictat, le-a cântat, a scris despre ele, şi a încercat să le imite inventând instrumente muzicale. Le-a ţinut în captivitate şi le-a protejat sau s-a prosternat în faţa lor, închipuindu-le ca zei. Însă aceste vremuri, când oamenii trăiau în comuniune cu natura, au trecut. În goana după bani şi în însingurarea în care trăim, uităm că lângă noi şi pe lângă noi curg şi alte vieţi. Pe parcursul unui an, în Bucureşti şi peste București trăiesc şi trec în zbor peste 260 de specii de păsări. Câţi dintre noi am ridicat privirea spre cer ca să le descoperim? Câţi ne-am  oprit câteva minute să le urmărim sau să le ascultăm? Manualele de zoologie ne arată  că se cunoaşte totul despre aceste fiinţe, dar noi vă asigurăm că nu este clipă în care, urmărindu-le, să nu vă surprindă. Ca să le puteţi aşeza lângă sufletul vostru, pentru ca să vă bucure, trebuie să le cunoaşteţi, aşa că vă invităm la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, să fim „păsărari amatori”, să învăţăm cum să le privim, să le descoperim viaţa şi numele, să le ascultăm cântecul şi să le cunoaştem necazurile. Împreună vom descoperi păsările care-şi fac cuiburile lângă casa noastră, în parcul sau pădurea din apropiere, ori pe lacurile sau bălţile din Bucureşti.

Înscrierile pentru modulul din săptămâna 20 – 24 iulie se fac pe adresa de e-mail: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa.

Informaţii suplimentare despre programe: Florentina Purdescu, șef birou Relații Publice, Marketing Cultural și Programe Educaționale, e-mail: florentinap@antipa.ro, tel: 0729.074.127.