citit in parcBucureştenii sunt aşteptaţi la o nouă sesiune de relaxare în aer liber, în perioada 1 iulie – 31 august, în Parcul Cişmigiu (peluza de la intrarea Victor Eftimiu și intrarea Rigas), unde va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului “Copacul cu Cărţi”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M).

Peste 150 de romane şi publicaţii sunt puse în mod gratuit la dispoziţia vizitatorilor între orele 17:00 – 22:00 în timpul săptămânii, iar în weekenduri între orele 10:00 – 22:00 în zona de lectură, relaxare și muzică ambientală. Pe lângă lectura în aer liber, programul evenimentului Copacul cu Cărţi cuprinde şi o serie de ateliere pentru copii (în fiecare sâmbătă și duminică de la ora 10:00), prin care aceștia vor explora lumea origami şi vor păși în universul personajelor de poveste preferate.

Adulţii sunt invitaţi la o serie de workshop-uri practice şi creative, precum cel de Fashion – „Dress for success” (3 și 9  iulie – ora 18:30), unde vor afla despre cum  pot folosi hainele ca pe un instrument al exprimării personalității si atelierul Idei Cusute (2 iulie – ora 18:30). Cei dornici de mişcare sunt așteptați pe 5 iulie si  pe 12 iulie  în intervalul orar 18:00 – 19:00, la cursuri de auto-apărare Krav Maga – sistem de luptă derivat din metoda militară folosită de forţele speciale israeliene sau cele de Tai Chi. Iubitorii de teatru sunt invitați pe 10 și 11 iulie la Festivalul de Teatru Dell’ Arte ce va avea loc de la orele 20:00.

Din parcul Cismigiu nu lipseste nici muzica, serile de weekend (începând cu ora 19:00) sunt dedicate sesiunilor Live de DJ şi saxofon cu ArtHitEctronic & Friends, show-urilor de improvizaţie şi concertelor de pian cu Flavian Chitic şi Denisa Bozoancă.