Intrare libera pentru copii la Gradina Zoologica de 1 iunie

Gradina-Zoo-Bucuresti1De 1 Iunie, Primaria Municipiului Bucuresti invita copiii sa viziteze Gradina Zoologica a Capitalei.

Gradina Zoologica va fi deschisa intre orele 9.00 si 19.00, iar intrarea este libera pentru copii si adolescenti cu varsta de pana la 18 ani. Cu aceasta ocazie, cei mici vor putea face cunostinta cu noii locatari ai Gradinii Zoologice, zebrele Grevy”s si mangustele vargate. De asemenea, mascotele Gradinii Zoologice ii vor insoti pe copii la atelierele de lucru organizate special pentru a sarbatori Ziua Copilului.

Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, Primaria Capitalei, prin Proedus, Arcub si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, organizeaza o serie de evenimente destinate celor mici, atat in Parcul Herastrau, cat si in Cismigiu, Piata Constitutiei si Palatul Mogosoaia. Astfel, incepand cu sambata 30 mai si pana duminica 31 mai 2015, Primaria Capitalei, prin Proedus, organizeaza, in parcul Herastrau, intrarea Charles De Gaulle, intre orele 10:00-18:00, o serie de spectacole oferite de copii talentati, show-uri de magie si de teatru, dar si plimbari cu ponei, carusel, trenulet, sfere plutitoare, desene pe asfalt, locuri de joaca gonflabile, ateliere de creatie, animatori speciali (face-painting, impletituri de par, eroi din povesti) si multe alte surprize pentru cei mici.
Pe scena Festivalului vor avea loc o serie de super concerte oferite de C.R.B.L si Nicole Cherry – sambata, Andreea Banica si Connect-R – duminica. La sfarsitul evenimentului se vor lansa in aer peste 1000 de baloane colorate.

Afla Program evenimentelor dedicate Zilei Copilului

Parada Copiilor

In data de 30 mai 2015 Proedus organizeaza si Parada Elevilor Bucuresteni pe traseul Piata Universitatii – Bd. Regina Elisabeta – Calea Victoriei – Bld. Natiunile Unite – Bld. Libertatii si Piata Constitutiei. Aflandu-se la cea de-a VI – a editie, Parada Elevilor Bucuresteni este o manifestare de traditie in peisajul scolar bucurestean, oferind un excelent prilej elevilor claselor VII – XII de a-si demonstra in mod creativ, original si civilizat apartenenta la scoala sau liceul unde invata. Anul trecut, la acest eveniment au participat peste 24.000 de elevi.

Programul de desfasurare al evenimentului:

– 19:00-19:30 – adunarea elevilor pe platoul de deasupra parcarii subterane din Piata Universitatii
– ora 19:30-20:30 – parada pe traseul stabilit;
– 20:30-23:00 concert Faydee si Vama in Piata Constitutiei.

Cismigiul Copiilor

In data 31 mai, Arcub va transforma parcul Cismigiu intr-un imens spatiu de joaca ce va intitulat Cismigiul Copiilor. Intre orele 11:00 si 21:00, cei mici sunt asteptati sa participe la o serie de spectacole de teatru, concerte, jocuri si concursuri, intr-un decor de poveste animat de clovni si magicieni, mimi si jonglerii. Aleile Cismigiului se vor transforma intr-un labirint al distractiei, iar vizitatorii vor fi asteptati cu surprize pe fiecare alee a parcului. Nu vor lipsi momentele artistice de exceptie iar atelierele de creatie ii vor invata pe micuti sa confectioneze masti de animale si papusi traditionale, sa desluseasca maiestuoasa tehnica Origami si sa manuiasca instrumentele de percutie pentru a obtine cele mai frumoase sunete. De asemenea, acestia vor asculta povesti si vor fi pictati pe fata si coafati, pentru ca mai apoi sa participe la experimente vesele de stiinta, jocuri si concursuri atractive.

O lume de poveste la Palatului Brancovenesti

Intr-un decor minunat, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, pregateste copiilor un eveniment care se va desfasura pe parcursul a trei zile, ca-n povesti. In perioda 28-30 mai, la Palatul Brancovenesc din Mogosoaia vor fi invitati copii din gradinite, scoli si centre de plasament din Bucuresti. Cei mici vor fi intampinati inca de la intrare de o multime de personaje indragite (Ariel, Tinkerbell, Aurora, Jack Sparrow, Elsa, Peter Pan, Flyn Rider, Pocahontas, Rapunzel, Yasmine etc ). Acestea ii vor indruma spre locurile de joaca special amenajate pentru ei.
Intreaga arie de distractie, ce va fi amenajata pe domeniul brancovenesc, va fi impartita pe mai multe zone de joaca. Nu vor lipsi jocurile copilariei: “Tara, tara vrem ostasi”, “ratele si vanatorii”, “aruncarea la tinta”, “stafeta”. De asemenea, cei mici vor putea juca minigolf, baschet, volei, bowling, badminton.
In acelasi perimetru in care se vor afla aceste jocuri, copiii vor putea sa-si testeze capacitatile de indemanare si ingeniozitate la urmatoarele ateliere de creatie :
– copiii vor putea picta cu nisip colorat personajele lor preferate, ei au libertatea de a alege din 15 culori pe care le considera cele mai potrivite, putand da, astfel, frau liber imaginatiei.
– cei mici isi vor crea, de asemenea, propriul puzzle dintr-o imagine din desenele Disney pe care o vor decupa si apoi o vor lipi pe un suport pentru a ajunge la forma finala a puzzle-lui.
Toata zona de joaca si distractie va fi decorata cu multe panouri, invitatii fiind pentru cateva ore, intr-un spatiu de poveste.
O alta surpriza pentru copii va fi si tombola unde se vor acorda premii si diplome pentru castigatorii concursurilor organizate in zona de joaca si distractie.

Program 28-30 mai

10.00 – 11.00 – ateliere de creatie si jocurile copilariei
11.10 – 12.00 – teatru de copii: “In Padurea ALANDALA”, este vorba despre calatoria Scufitei Rosii prin padure, calatorie in care, in mod total inexplicabil ii apar in cale eroi din alte povesti ( Hansel si Gretel, Robin Hood, Alba ca Zapada , etc). Fiecare noua aparitie complica din ce in ce mai tare firul povestirii, intrucat personajele din povesti diferite ajung sa interactioneze intre ele, fiecare incercand sa-si solutioneze propriul conflict. Finalul este unul cel putin la fel de surprinzator ca intreaga poveste, lasand misterul sa pluteasca in continuare asupra intregii aventuri.
12.00– 12.30 – recital -Omar Arnaout, castigator Next Star
12.30 – 13.00 -teatrul de papusi “Frumoasa din padurea adormita”, o adaptare dupa povestea clasica presarata cu momente pline de savoare si originalitate.
13.00- 13.30- spectacol de magie-Robert Tudor
13.40- 14.10 -recital -Nicole Cherry

Share Button