afis-1-iunie-De-a-joaca-literară-sau-cum-să-creştem-mici-prin-basme-varianta-webARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate organizează luni, 1 iunie, începând cu ora 18.00, la Ceainăria Cărturești (str. Arthur Verona, nr. 13 – 15), evenimentul „De-a joaca literară sau cum să creştem mici prin basme”.

Continuând seria evenimentelor dedicate oamenilor mari care au fost mai întâi copii, de această dată propunem spre lectură „Povestea Ulciorului”, un basm popular rusesc şi „Să creştem mici” de Laura Grünberg, lectură ce va fi însoțită de o dezbatere literară.

Pornim de la poveştile vechi, purtătoare de valori şi legi ancestrale, pentru a ajunge la poveştile ce se scriu azi, cu metafore şi simboluri contemporane.

Fiecare adult serios este invitat să revină în ipostaza de copil şi să asculte poveştile care vor fi citite în cadrul evenimentului. Urmărim conştientizarea rolului pe care fiecare dintre noi îl are pentru a face poveştile să trăiască şi a importanței păstrării poveştilor aşa cum sunt, fără repovestiri sau evitarea părţilor incomode pentru o minte de „om mare”.

La final, vom oferi câteva „reţete de rămas copil”, rețete dezvăluite de invitatele noastre, Laura Grünberg și Cosmina Dragomir.

Lectura publică a fragmentelor reprezentative din cele două texte va fi însoțită de dialog, fiecare fragment reprezentând un prilej de a explora teme importante și serioase din marea cultură umanistă, dar tratate prin intermediul fanteziei.

Evenimentul face parte din programul „Lectură la lumina felinarelor”, o serie de lecturi publice pe care ARCEN le organizează din anul 2011.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.