trecere ceravodaPeste 60 la sută dintre maşinile care au traversat podul de la Feteşti, pe A2, în timpul minivacanţei de 1 Mai, au plătit taxa electronic, prin SMS sau în benzinăriile autorizate, potrivit datelor transmise de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

În perioada 30 aprilie, ora 00.00 – 3 mai, ora 23.59, prin secţiunea staţiei de taxare au trecut 62.552 de vehicule, dintre care 37.676 – pe benzile “etarif” şi 24.876 – prin secţiunea de taxare manuală, potrivit CNADNR.

În aceeaşi perioadă, au fost achiziţionate electronic 49.904 treceri, existând posibilitatea de a cumpăra o dată una, două sau 20 de treceri. Dintre acestea, 26.116 treceri au fost achiziţionate prin SMS şi 23.788, în benzinăriile autorizate.

Începând cu data de 30 aprilie 2015, plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă se realizează prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune şi monitorizare a rovinietei).

Pentru a nu se crea confuzii în privinţa achitării peajului (tarif trecere pentru utilizarea podurilor între Feteşti şi Cernavodă) prin intermediul SMS, CNADNR prezintă paşii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze: se trimite la 7577 textul care conţine numărul de înmatriculare şi categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1, 2, 3 sau 4); se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziţia (mesajul va conţine informaţii detaliate despre achiziţie, inclusiv costul total); pentru confirmarea achiziţiei, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA şi se va primi un mesaj de confirmare a achiziţiei ce va conţine seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis şi data la care perioada de valabilitate expiră.

Prin SMS se poate achiziţiona peajul doar pentru o trecere.