Apel de urgenta Nepal_Photocredit_Tom Van Cakenberghe_Save the Children Case study: RidhimaAproximativ 2 milioane de copii au fost afectaţi de cutremurul mortal de sâmbătă din Nepal, iar impactul acestei calamitaţi încă se resimte. Se estimează că aproximativ 5.000 de școli au fost distruse complet, ceea ce va declanşa efecte devastatoare pe termen lung în vieţile copiilor din zonă. Spre exemplu, numai în Gorkha, numărul şcolilor se ridică la 500, iar numărul de elevi la 75.000.

Copiii din Nepal vor avea nevoie de ajutorul comunității internaționale pentru a reconstrui 5.000 de școli distruse și repararea celor care au fost deteriorate – în caz contrar, acest dezastru amenință să priveze mii de copii de dreptul lor de bază la educație pentru luni de zile, sau chiar pentru ani ce vor urma. Rutina şcolară este una dintre cele mai bune metode pentru copii de a reveni la un sentiment de normalitate și a vorbi despre experiențele lor cu colegii, ajutându-i să se recupereze din trauma dezastrului.

Save the Children staff unload suppliesSave the Children distribuie ajutoare într-unele dintre cele mai afectate zone din Nepal, inclusiv Gorkha și Valea Kathmandu. În ciuda provocărilor de pe teren, echipa aduce provizii pe cale aeriană și rutieră pentru a reface stocurile diminuate. 136 de tone de ajutoare urmează să aterizeze în țară în următoarele zile – printre care se număra apă, săpun sau echipamente medicale dar şi mii de pături şi prelate, ce vor sosi pe cale rutieră, din India.

Cel puţin 11 sate din regiunea Gorkha au fost distruse complet – inclusiv 60% din centrele de sănătate și 80% din gospodării – lăsând în urmă oameni disperați și familii fără adăpost. Save the Children depune eforturi consistente pentru a oferi ajutoare urgente şi un adăpost temporar celor mai vulnerabili. Se estimează că zeci de mii de copii şi-au petrecut ultimele nopţi în aer liber, pentru că nu pot sau pur și simplu le este prea frică să se întoarcă la casele lor. Mulţi au suferit leziuni în urma cutremurului sau au văzut membrii familiilor lor răniţi sau ucişi.

“Lansăm şi noi, Salvaţi Copiii România, un apel de urgenţă pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili din Nepal, care au nevoie de noi. Puteţi să donaţi 2 euro la SMS 8825 şi veţi contribui la distribuirea ajutoarelor vitale. Suntem în legătură strânsă cu colegii noştri de la Save the Children Nepal, iar fondurile strânse vor ajunge la ei în cel mai scurt timp”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Mai multe informaţii despre campanie şi despre posibilitatea de a dona online, pe pagina Salvaţi Copiii: http://salvaticopiii.ro/?id2=0001000300030001