Albert, 7 ani, RomaniaLiliacul vesel, desenul realizat de un băiețel din România, va fi transformat într-o jucărie de pluş de IKEA of Sweden AB care va fi comercializată în magazinele companiei din întreaga lume, începând din luna noiembrie 2015.

Desenul lui Albert, un băiețel de 7 ani din România, este unul dintre cele zece desene câștigătoare ale competiției organizate la nivel global în Campania Jucăriilor de Pluș pentru Educație, ediţia 2014.

Desenele sunt amuzante, creative și reflectă imaginația bogată a copiilor. Printre cele 10 creații se află un tigru-omidă, un sconcs cu numele de Stinky, dinozauri fioroși, o pată albastră cu un singur ochi și multe altele. Desenul câștigător din România este liliacul vesel imaginat de Albert, 7 ani.

Cele zece desene vor fi transformate de designerii IKEA într-o colecție limitată de jucării de pluş, vândută începând cu noiembrie 2015 în magazinele IKEA din toată lumea.

Copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani din întreaga lume au fost invitați să creeze personaje pentru “Campania Jucăriilor de Pluş pentru Educaţie”, juriul alegând în final 10 desene cu personaje fantastice care vor deveni jucării de pluș. Copiii ai căror desene au fost selectate sunt din Norvegia, Belgia, Insulele Canare, Malaezia, Marea Britanie, Croaţia, Cipru, Olanda, România şi Taiwan.