reduceriDe astazi, majoritatea centrelor comerciale cat si magazinele on-line au dat startul la promoţii şi reduceri de preţuri. Mare atenţie la ce cumpăraţi! Nu toţi comercianţii sunt oneşti şi unii vor încerca să vă înşele, scriu ziaristii de la Romaniatv.net.

Profitând de aşa-zisele oferte şi de goana clienţilor după reduceri, magazinele mai strecoară şi produse scumpe, în speranţa că nu se prinde nimeni.

Aceste practici înşelătoare sunt pedepsite de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, atunci când sunt depistate.

„Se ştie că în data de 15 ianuarie încep reducerile de preţuri. La această dată demarează reducerile de preţuri în sistem «vânzare de soldare/solduri». Recomand consumatorilor să acorde mare atenţie la achiziţionarea produselor cu preţ redus şi să fie atenţi la toate detaliile. Sunt situaţii când publicitatea promovată nu se poate proba”, a explicat comisarul şef adjunct Mihai Perifan.

Acesta ne recomandă ca, înainte de a cumpăra un obiect, să verificăm dacă oferta mai este valabilă la momentul respectiv, să verificăm dacă reducerea de preţuri anunţată este identică cu cea reală, la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casă, dacă preţul afişat este cel facturat.

Nu trebuie să ne jenăm să solicităm informaţii suplimentare atunci când avem nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afişe sau pliante, prin anunţuri pe site etc.). Trebuie să ştim că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil sau fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile „preţ nou”, „preţ vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promo-ţionale etc.).

Atunci când sesizaţi nereguli la reducerile de preţuri sau vă consideraţi păcăliţi, puteţi să faceţi plângere la Protecţia Consumatorilor. Telefonul Consumatorului este 021.9551 sau vă puteţi adresa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, pe strada Poporului nr. 121 bis, tel. 0241/550.550.