Tatii care petrec mult timp cu copiii lor sunt mai fericiti la locul de munca

tati muncaPentru majoritatea mamelor, cu cat petrec mai mult timp cu copiii lor, cu atat se simt mai tensionate la locul de munca.  Dar asta nu e valabil pentru tați, potrivit unui nou studiu, care  sustine ca tatii care petrec mai mult timp cu copiii ar simti o satisfactie mai mare la locul de muncă, și nu simt nevoia de a se muta cu serviciul intr-o alta organizatie.

Mai multe, se pare ca si conflictele domestice sunt mai putin numeroase in cazul familiilor in care tatii stau mai mult cu copiii lor.

Mesajul pentru companii ar fi in consecinta: dragi angajatori, daca vreti sa veti angajati responsabili si performanti, oferiti-le tatilor posibilitatea de a avea un program flexibil, concediu de paternitate si zile libere atunci cand este necesar pentru ca atunci cand sunt la serviciu, acesti barbati vor fi cu siguranta mult mai productivi.

Care ar fi explicatia. Studiul sugereaza ca barbatii si femeile nu au aceasi perceptie legata de timpul petrecut cu copiii sau in privinta timpului petrecut la munca.

Probabil ca barbatii nu simt acelasi nivel de vinovatie pe care il au mamele care lucreaza si de asemenea tatii nu percep ingrijirea copilului ca pe o sursa de stres.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici