cartiIn anul 2014, romanii au preferat scrierile unor autori celebri, dar si pe cele ale unor persoane publice care au ales sa isi expuna gandurile prin intermediul cartilor. Printre acestia se numara Klaus Iohannis, Andreea Esca, Tudor Chirila sau Dan Puric.

Conform topului realizat de elefant.ro in urma vanzarilor de eBooks, cartea scrisa de actualul presedinte al Romaniei, Pas cu Pas, a fost cea mai cautata si citita scriere in format digital in 2014.

Romanii si-au manifestat dorinta de a afla informatii despre cel care va conduce tara in urmatorii cinci ani, cumparandu-i volumul in zeci de mii de exemplare. Formatul digital a avut cel mai mare succes deoarece ofera acces rapid la citire, imediat dupa cumparare. Pe locul doi in topul celor mai cautate eBooks in 2014 se afla cunoscuta scriitoare britanica E L James cu volumul Cincizeci de umbre ale lui Grey, urmata de proaspat lansata carte a lui Paulo Coehlo, Adulter.

In topul scriitoriilor straini preferati de romani, cea mai apreciata a fost povestea Hotul de carti a lui Markus Zusak, in care autorul expune pe larg povestea de viata a personajului principal – Liesel Meminger. Pe locul doi in acelasi clasament se situeaza populara serie scrisa de E L James – Cincizeci de umbre ale lui Grey, iar pozitia a treia este ocupata de scriitorul brazilian Paulo Coehlo cu cartea Adulter lansata in luna septembrie.

Printre cele mai cautate carti ale autorilor romani pe elefant.ro se numara volumele tiparite ale lui Chris Simion – Ce ne spunem cand nu ne vorbim, Irina Binder – Fluturi si Simona Tache – Femeile vin de pe Venus, barbatii de la baut. Romanii care au cumparat volume ale scriitorilor romani au mai avut printre favoriti si cartile lansate de importanti formatori de opinie, precum Andreea Esca, Tudor Chirila sau Dan Puric.