imagesJumatate dintre accidentele produse acasa, in care sunt implicati copii sub varsta de 14 ani, sunt provocate de trambuline, avertizeaza specialistii.

Societatea Regala a Marii Britanii pentru Prevenirea Accidentelor a cerut părinților să fie vigilenți cand decid sa le ofere copiilor ca mijloc de distractie si activitate sportiva, in gradina casei, cate o trambulina. Specialistii din Marea Britanie au demonstrat ca numarul foarte mare de copii spitalizati din cauza accidentelor generate de trambuline este cauzat de faptul ca masurile de sigurata sunt complet ignorate.

Medicii spun ca cele mai multe accidente apar atunci cand pe trambulina sar mai multe persoane, copiii mici fiind cei mai predispusi la accidente, cele mai multe fiind fracturi sau entorse. Pentru un copil mic, impactul cu solul, la caderea de pe o trambulină, este comparabil cu cel al saltului de la o fereastra situata la etajul unu, spun cercetatorii.

Potrivit specialistilor trambulinele pot fi sigure daca sunt urmate cateva reguli:

  • trebuie puse pe o supfratata moale si nu pe ciment.
  • copiii trebuie supravegheati de un supraveghetor autorizat si specializat nefiind suficienta supravegherea unui adult
  • nu trebuie sa sara mai multe persoane in acelasi timp, mai ales daca exista o diferenta semnificativa de greutate intre ele
  • trebuie folosita o plasa de siguranta
  • trambulina nu trebuie amplasata langa copaci sau stalpi