masa in familieCompania Ana și Cornel inițiază o activitate amplă de responsabilitate socială prin programul “Masa în familie de la Ana și Cornel”, un proiect derulat pentru organizația SOS Satele Copiilor România.

Cu o tradiție de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel este una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România. Dorind să contribuie la conturarea unei societăți sănătoase, compania și-a concentrat de data aceasta atenția asupra copiilor separați de familiile biologice. Demararea proiectului “Masa în familie de la Ana și Cornel” are ca obiectiv principal sprijinirea dezvoltării armonioase a copiilor din SOS Satele Copiilor România.

Începând cu luna noiembrie 2014, compania Ana și Cornel le va asigura celor mici mezeluri şi produse din carne, pentru o masă caldă în familie. Timp de un an de zile, copiii din București, Cisnădie – Sibiu și Hemeiuș – Bacău, cele trei programe din România unde organizația implementează servicii de îngrijire și de consiliere familială, se vor putea bucura de specialitățile din carne produse după reteţele tradiţionale caracteristice companiei.

Activitatea a fost concepută în jurul valorilor promovate în familiile SOS: dragoste, siguranță, înțelegere și bună împăcare, având scopul de a asigura copiilor un mediu favorabil unei dezvoltări armonioase. Prin această acțiune se va continua tradiția meselor în familie, cu bucate pregătite de mamele SOS pe placul copiilor din fiecare casă.

“Familia este, din punctul nostru de vedere, cel mai important pilon al societății, un concept care ne-a fost inoculat încă de când eram mici de către bunicii noștri, ajutându-ne astfel să apreciem căldura familială și prin sprijinul cărora am devenit oamenii maturi de astăzi. Ne simțim onorați că putem susține buna dezvoltare a organizației SOS Satele Copiilor. Am hotărât împreună că “Masa de Duminică” petrecută în familie este o tradiție pe care trebuie să o păstrăm. Astfel, prin desfășurarea campaniei, ne dorim să oferim un ajutor acestor copii care au nevoie de susținerea noastră, a tuturor.” a declarat Carmina Paraschiv, director general al companiei Ana și Cornel.

“Misiunea noastră în sate nu este deloc una simplă, mai ales în contextul economic în care ne desfășurăm activitatea. De aceea ne bucurăm enorm de mult pentru sprijinul acordat de către cei de la Ana și Cornel și pentru faptul că le putem oferi produse din carne copiilor din toate cele trei sate. Mamele SOS vor putea să îi trimită la școală cu un pachețel mai consistent și, mai mult decât atât, masa de duminică în familie le va oferi mamelor posibilitatea sa gătească variat pe baza de carne” a declarat Carmen Brumă, Manager Departament Relații Publice și Atragere de Fonduri pentru SOS Satele Copiilor.

Despre Ana şi Cornel

Ana și Cornel este o companie românească înființată în anul 1994, care și-a câștigat renumele de-a lungul timpului datorită rețetelor secrete și gustoase de producere și prelucrare a preparatelor din carne. Având o cifră de afaceri de 50 de milioane Euro, peste 800 de angajati, o cotă de piață de 5% și o istorie de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel se situează în primele trei locuri din topul celor mai importante companii producătoare de mezeluri din România, având o capacitate de producție de 20.000 de tone anual. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul “De la Ana și Cornel – mezeluri de familie” într-o rețea de peste 80 de magazine. Mezelurile de familie de la Ana și Cornel sunt: salamuri, cârnați, specialități crud-uscate, semipreparate precum și carne proaspătă de porc, vită, pasăre, toate fiind produse după rețete tradiționale gustoase.

Despre SOS Satele Copiilor

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. Asociaţia SOS Satele Copiilor România desfăşoară activităţi în beneficiul copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, precum şi a comunităţilor locale, în cadrul a 13 proiecte: trei Sate SOS situate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (județul Bacău); patru Comunităţi de Tineri, în Bucureşti, Bacău şi Sibiu; și trei Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi în Bucureşti, Cisnădie și Hemeiuș. Informații suplimentare se pot găsi pe: www.sos-satelecopiilor.ro