Universul Barbie la Sun Plaza_3Întreaga filosofie a păpușii Barbie este legată de ideea că fetițele pot deveni ceea ce își doresc, cariera păpușii fiind construită astfel încât să confirme faptul că femeile pot alege dintr-o multitudine de job-uri: de la cântăreață la medic, de la profesoară la astronaut.

Barbie este un simbol în lumea păpușilor. De la realizarea sa și până în prezent, păpușa Barbie a dat tonul jucăriilor pentru fetițe. Deși au trecut peste 50 de ani de atunci, Barbie continuă să fie cea mai în vogă și iubită jucărie din lume.

Povestea păpușii Barbie își are rădăcinile în familia femeii de afaceri Ruth Handler. Fiica sa, Barbara, obișnuia să se joace cu diverse păpuși, le dădea roluri de oameni mari și decupa imagini din revistele de modă pentru a crea noi personaje. Și pentru că toate păpușile din acea vreme erau din hârtie, Ruth decide să realizeze o păpușă tridimensională adultă. Păpușa cu aspect de domnișoară a cunoscut un succes răsunător încă din primul moment, iar jucăria era solicitată de mulți producători din întreaga lume.

De-a lungul timpului, Barbie a cunoscut o multitudine de meserii, de la star rock la dentist, de la olimpic sportiv la candidată la președinție. Valentina Tereshkova a ajuns cunoscută în anul 1963 ca fiind prima femeie astronaut. Barbie nu a rămas mult timp în urmă și a devenit astronaut, arătându-le fetelor că orice carieră le stă la îndemână.

Până în anul 1972, când s-a aprobat Titlul IX Amendamentului privind educația, care interzicea discriminarea pe bază de sex în educație, atletism, teatru, trupe sau activități studențești extra-curriculare și care acorda drepturi egale de a fi prezent în orice clasă și pe orice teren, Barbie își demonstrase deja calitățile atletice, participând la numeroase sporturi, cum ar fi tenisul sau patinajul.

În anul 1985 a apărut prima Business-Executive-Barbie. În anul 1986, Barbie are deja propria ei trupă (Barbie and the Rockers) și ia cu asalt scena rock-ului anilor ’80, devenind un adevărat star.

Anul 1992 este cunoscut sub numele de “Anul femeii” în politică (alegerea a 22 de femei pentru Camera Reprezentanților), iar Barbie nu se lasă mai prejos și își face debutul în politică realizându-și propria campanie prezidențială. Cu toate că niciodată nu a câştigat, păpuşa Barbie a candidat de 6 ori la funcţia de preşedintă.

În 2010, fanii Barbie din întreaga lume au votat și au ales viitoarea carieră a celebrei păpuși. Prin urmare, carierele 125 și 126 au fost reprezentate de inginer informatician și prezentator de știri.

Barbie și-a făcut debutul în televiziune cu propriul serial “Barbie (1987)” și a apărut ca personaj secundar în filmele “Toy Story 2 (1999)” și “Toy Story 3 (2010)”. În anul 2012, Barbie a jucat în primul serial de desene animate, „Barbie Life in a Dreamhouse“. De asemenea, Barbie a jucat mai mult de 80 de roluri celebre: de la Dorothy în „Vrăjitorul din Oz“ şi până la Katniss din „Jocurile Foamei“, iar anul acesta,  Barbie şi-a scos propria melodie, „Anything is possible“.

De-a lungul timpului, Barbie a avut 150 de meserii (medic veterinar, dentist, astronaut, arhitect, inginer, ecologist, chirurg, profesoara etc). De asemenea, în cinstea păpușii Barbie, în Mexic, are loc un eveniment de premiere a femeilor cu merite excepţionale. Barbie a ajuns pe mare cu corabia Royal Caribbean International, participă anual la festvialul Oktoberfest din München și a colaborat cu 75 de creatori de modă.

Dacă vrei să faci cunoștință cu Barbie și să intri în lumea ei plină de basm, o poti gasi la Sun Plaza Shopping Center  în perioada 30 august – 21 septembrie la un eveniment dedicat copiilor – „Universul Barbie, un vis ce devine realitate!”.