amnistiere fiscalaCamera Deputaţilor a adoptat, luni, pe articole, proiectele privind amnistierea fiscală a mamelor şi extinderea amnistierii fiscale la toţi bugetarii cu venituri salariale constatate nelegale de rapoartele Curţii de Conturi, reprezentanţii PNL cerând extinderea măsurilor şi în cazul medicilor, informeaza Mediafax.ro.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a cerut ca dezbaterea legii privind amnistierea bugetarilor să fie amânată până marţi pentru ca membrii comisiei de specialitate să introducă prevederi pentru amnisterea fiscală a medicilor pentru cabinetele medicale şi centrele de permanenţă, după ce Curtea de Conturi a penalizat CNAS pentru o serie de activităţi.

Tinel Gheorghe (PDL) a spus că proiectul a plecat de la o iniţiativă privind amnistierea profesorilor din Valea Jiului şi ea a fost extinsă şi la alte categorii.

“Trăim în era Victor Ponta – amnistie. În fiecare zi Guvernul Victor Ponta vrea să amnistieze câte o categorie de personal”, a afirmat şi deputatul PNL Cristina Pocora.

În replică, vicepreşedintele Camerei Miron Mitrea (PSD) a spus că unii doresc blocarea acestei legi şi a arătat că susţine ca prevederile privind amnistierea fiscală a medicilor să fie introduse într-un alt proiect de lege.

“Guvernul susţine raportul aşa cum este el. Guvernul susţine şi medicii şi cadrele medicale. Există un proiect al Aureliei Cristea pe care este bine să-l luăm în discuţie săptămâna viitoare, astfel încât şi această categorie să fie sprijinită să repare greşelile făcute de Guvernele anterioare”, a spus ministrul Rovana Plumb.

Ea a susţinut şi proiectul privind amnistierea fiscală a mamelor, arătând că de doi ani Guvernul repară greşelile şi nedreptăţile altor guverne. “O mămică, din punctul nostru de vedere, poate să încaseze şi venituri suplimentare de la 1.500 lei la 6.000 lei pe o perioadă de un an de zile astfel încât să fie şi alături de copii şi să şi muncească”, a arătat Plumb.

Ea a menţionat că vor beneficia de aceste prevederi 20.000 de mămici.

Proiectul a fost criticat, dar susţinut de PDL şi PNL.

Proiectele privind amnistierea fiscală a mamelor şi a unor categorii de bugetari urmează să fie supuse votului final în şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor.

Proiectele au fost adoptate anterior de Senat.