images-4Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, afirmă că finanţarea elevilor din învăţământul privat, prevăzută de legislaţie din 2011, este un principiu corect care trebuie aplicat la un moment dat, el precizând că aplicarea acestei măsuri a fost amânată din motive financiare.

Aflat la Arad, sâmbătă dimineaţă, într-o vizită la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a referit la finanţarea elevilor din şcolile particulare, finanţare care este prevăzută în legislaţie de trei ani, dar care a fost amânată în fiecare an din cauza lipsei resurselor bugetare, transmite corespondentul Mediafax.ro.

“E un principiu corect acela de a finanţa elevul. Pentru că fiecare dintre noi plătim taxe către stat şi atunci, indiferent de opţiunea noastră ca părinţi de a ne orienta copiii către instituţiile de învăţământ de stat sau private, trebuie să beneficiem de acelaşi sprijin”, a spus ministrul.

În Legea Educaţiei Naţionale din 2011 se stipulează că finanţarea de bază se asigură pentru toţi preşcolarii şi pentru toţi elevii din învăţământul primar, gimnazial, profesional şi liceal de stat, particular sau confesional acreditat, precum şi pentru elevii din învăţământul postliceal special de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.