venetiaInstitutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în colaborare cu Teatrul pentru Tineret și Copii “Gong” din Sibiu, participă, la invitația Fundației Bienalei de la Veneția, la cea de-a 5-a ediție a Carnavalului Internațional al Copiilor, cu o serie de reprezentații scenice ale basmului românesc intitulate „Sarea în bucate/Sale, zucchero e miele”. Acestea sunt dedicate tinerilor și copiilor și se vor desfășura, într-un decor special amenajat, în perioada 22 februarie – 4 martie 2014, în Pavilionul Expozițiilor din aria „Giardini della Biennale”.

Inspirându-se din basmul omonim, spectacolul “Sarea în bucate” este adresat tuturor, dar mai ales tinerilor, care vor învăța să aprecieze mai mult valorile morale și sentimentele umane: cinstea, sinceritatea, hărnicia și cumințenia.

Participarea României la acest eveniment va fi completată de o serie de ateliere de creație dedicate școlilor și familiilor intitulate “Micii păpușari”. Participanții vor primi elemente stilizate care se vor transforma, după imaginația și creativitatea fiecăruia, în păpuși și marionete ce vor putea să fie luate acasă sau expuse la fața locului.

Astfel, reprezentanții României la Carnavalul Copiilor de la Veneția, propun următorul program:

– Spectacole desfășurate pe scena centrală a Pavilionului Expozițiilor în zilele de: duminică, 23 februarie, ora 11.00; luni, 24 februarie, ora 15.00; marți, 25 februarie, ora 15.00; miercuri, 26 februarie, ora 15.00;

– Ateliere de creație desfășurate în sala dedicată României, dedicate familiilor: duminică, 23 februarie, ora 16.00; dedicate grupurilor școlare: luni, 24 februarie, ora 10.00; marți, 25 februarie, ora 10.00; miercuri, 26 februarie, ora 10.00; vineri, 28 februarie, ora 10.00.

Evenimentul este organizat de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, alături de Teatrul pentru Tineret și Copii “Gong” din Sibiu, cu sprijinul Institutului Cultural Român din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.