Parintii si sindicatele cer eliminarea fondului clasei

Share Button

baniPreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, a afirmat vineri, într-o conferință de presă, că fondul clasei trebuie scos în afara legii și a susținut că sindicatul pe care îl reprezintă se delimitează de practici precum cea de la Școala 10.

În opinia sindicalistului, decizia luată de Consiliul de Administrației al Școlii nr. 10 “Maria Rosetti” de a-i desface contractul de muncă învățătoarei Dana Blându este una corectă.

La rândul său, președintele Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor, a cerut și el eliminarea fondului clasei și a susținut că salariile mici nu trebuie să ofere niciunui angajat din sistem motivația de a cere sau a accepta foloase necuvenite din partea părinților. El a spus că sindicatul pe care îl reprezintă nu va susține niciodată un angajat al sistemului care solicită bani sau alte foloase de la părinți și elevi și va condamna întotdeauna astfel de practici.

Prezent la conferință, Mihaela Gună, reprezentanta Federațiilor Naționale a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar, a afirmat că numai prin intermediul asociațiilor de părinți, cu chitanță, pot fi strânși legal bani și a explicat că, dacă nu există personalitate juridică, strângerea de bani este ilegală.

 

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *