Schimbare majora in calatoria cu avionul

plane phoneAparatele electronice vor putea fi folosite in avioanele de linie in toate fazele zborului, inclusiv la decolare si la aterizare, au decis Autoritatile europene in domeniul aviatiei, relateaza AFP. “Este un pas important in procesul de extindere a libertatii de folosire a aparatelor electronice la bordul avioanelor, fara a compromite securitatea”, a declarat directorul Agentiei Europene pentru Siguranta Aeriana (AESA), Patrick Ky, citat intr-un comunicat. La sfarsitul lunii noiembrie, AESA va publica o noua directiva privind posibilitatea de a utiliza tablete, telefoane mobile si alte tipuri de aparate in toate fazele zborului, cu conditia, totusi, ca aceste aparate sa fie configurate in “mod avion”. Noua directiva va fi aplicabila imediat, potrivit Incont.ro

Pana in prezent, folosirea acestor aparate era permisa doar in unele faze, cu exceptia deplasarii avionului pe pista, decolarii si aterizarii. Cu toate acestea, utilizarea unor aparate voluminoase, precum calculatoarele portabile, va ramane interzisa in cele trei faze enumerate, precizeaza Agentia. Noua directiva se va aplica in toate avioanele operate de companiile europene.

Recent, agentia americana FAA (Federal Aviation Administration) a anuntat o relaxare a regulilor similara in toate avioanele care zboara in Statele Unite si in strainatate. Aceasta urmeaza sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *