missConcursurile de frumusete pentru copiii cu vârste mai mici de 16 ani au fost interzise in Franta in ideea prevenirii a ceea ce un raport parlamentar numea “hiper-sexualizarea” copiilor. Potrivit Nouvel Observateur, in aceste conditii cei care organizeaza concursuri de “mini-miss” de frumusete pentru copii pana in 16 ani risca inchisoarea cu până la doi ani și amenda de 30.000 de euro.

Măsura a fost determinată de controversele nascute pe marginea unei sedinte foto a revistei Vogue, care oferea imagini provocatoare ale unei franțuzoaice de doar 10 ani, în decembrie 2010 si urmează unui raport parlamentar “Împotriva Hyper-sexualizarii: o noua lupta pentru egalitatea in șanse”, care a solicitat interzicerea imbracamintii adulte pentru copii, cum ar fi sutienele căptușite și pantofii cu toc înalt, dar și concursurile de frumusete pentru copiii de sub 16 ani.

Imediat dupa ce hotărârea senatului francez a fost făcuta publică, organizatorul concursurilor de mini-miss in Franta a declarat că își va continua afacerea in Belgia dacă va exista cerere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.