patinoarAproximativ 50 de copii şi părinţi au protestat, miercuri, în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului, faţă de situaţia în care se află Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, rămas fără gheaţă din luna martie din cauza datoriilor către furnizorii de utilităţi.

După ce au sosit în faţa sediului MTS cu mai multe pancarte pe care scria “Vrem patinoar”, “Salvaţi hocheiul din Bucureşti” şi “Vreau să emigrez la Cîrţa – Ţinutul Secuiesc”, protestatarii au fost invitaţi de secretarul de stat Carmen Tocală în Sala Nadia Comăneci pentru a discuta despre situaţia creată de lipsa gheţii de la patinoar, potrivit Mediafax.

Copiii şi juniorii au venit la protest îmbrăcaţi în echipamentul de concurs de la patinaj artistic şi hochei, având atârnate de gât patinele, dar şi medaliile cucerite la diferite competiţii. Jucătorii de hochei aveau pe ei inclusiv echipamentul de protecţie şi crosele, iar în picioare purtau patine cu role. Carmen Tocală a declarat că speră ca săptămâna viitoare patinoarul să treacă în subordinea Primăriei Capitalei, iar în trei săptămâni acesta să fie redeschis.

“Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă nu a putut să plătească utilităţile la patinoar. Am hotărât ca patinoarul să revină la MTS, iar de aici să fie trecut în subordinea Primăriei Capitalei. Hotărârea de Guvern este pe traseu, dar s-a întors de la Ministerul Justiţiei, care este ultimul semnatar, cu anumite obiecţii. Nu va începe reabilitarea patinoarului în această iarnă, ci va fi redeschis. Nu va dura mai mult de trei săptămâni. Probabil că miercurea viitoare, la următoarea şedinţă de guvern, patinoarul va intra în subordinea Primăriei. Apoi, va trebui să identificăm 1,2 milioane de lei din ceva ce nu avem. Acei bani nu au fost bugetaţi vreodată”, a spus Tocală.

Ministerul Tineretului şi Sportului a oprit, în luna aprilie, finanţarea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă din cauza problemelor interne din cadrul forului, după ce Curtea de Apel a anulat, în 4 aprilie, alegerile pentru preşedinţia FRHG, organizate în cadrul Adunării Generale din 19 iulie 2012 şi câştigate de Tanczos Barna.

Utilităţile la Patinoarul “Mihai Flamoropol” au fost sistate în luna martie, după ce FRHG nu a plătit facturile către Enel şi Apa Nova în sumă totală de 1,2 milioane de lei, patinatorii fiind nevoiţi să se antreneze pe gheaţa unui mall din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.