sigurantaPremierul Victor Ponta a declarat, luni dimineaţă, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că în acest an s-a încercat punerea la punct a unui sistem de protecţie care să asigure siguranţa în unităţile de învăţământ, “care să le dea linişte părinţilor că la şcoală copiii sunt în siguranţă”.

Victor Ponta a participat la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, unde a declarat că autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru “ceva ce a apărut mai nou în societatea românească, şi anume siguranţa elevilor, a profesorilor”, potrivit Mediafax.

“Anul ăsta în mod special am încercat şi încercăm, nu doar aici, la Târgu Jiu, ci în toată ţara, să găsim soluţii la ceva ce a apărut mai nou în societatea românească, şi anume siguranţa elevilor, siguranţa profesorilor. Vreau să cred că dincolo de nivelul de educaţie, fiecare părinte vrea să ştie că atât timp cât este la şcoală copilul este în siguranţă, că pleacă liniştit spre casă, că avem mai puţine acte de violenţă. Împreună cu Poliţia, Jandarmeria, Poliţia Locală am încercat în acest an şi vreau să avem din ce în ce mai eficient în perioada următoare un sistem de protecţie, un sistem care să asigure siguranţa în şcoli. Un sistem care să le dea linişte părinţilor că la şcoală copiii sunt în siguranţă”, a spus Ponta în faţa elevilor şi profesorilor de la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu.

De asemenea, premierul le-a urat elevilor din Târgu Jiu să se bucure de condiţiile pe care le au, pentru că, “din păcate, în Galaţi sunt copii cărora apa le-a luat şcoala”.  După discursul din curtea colegiului, Victor Ponta a participat, timp de câteva minute, la o oră desfăşurată la o clasa de-a IV-a, ai cărei elevi au primit tablete electronice.

Ponta a fost însoţit de ministrul delegat al Cercetării, Mihnea Costoiu, care în trecut a absolvit Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.  În 6 septembrie, premierul Victor Ponta şi ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea spuneau că Guvernul va analiza oportunitatea eliminării finanţării de la buget a firmelor private de pază în şcoli, resursele bugetare urmând a fi folosite pentru a angaja suplimentar jandarmi şi poliţişti pentru paza şcolilor.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Internelor, Radu Stroe, în anul şcolar 2012-2013 actele de violenţă în unităţile de învăţământ au scăzut nesemnificativ, cu 1,4 la sută. Paza umană a fost asigurată în şcoli doar în proporţie de 20-21 la sută din necesar, în timp ce aproximativ şapte la sută dintre şcoli nu erau împrejmuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.