Greva de avertisment la metrou, marti, intre orele 4,00 – 6,00

Share Button

metrouMembrii Sindicatului Liber Metrou – Unitatea /USLM/ vor participa marţi, între orele 4,00 – 6,00, la o grevă de avertisment, determinată de eşecul înregistrat în urma negocierilor susţinute în data de 12 septembrie cu administraţia Metrorex, se arată într-un comunicat.

‘În cazul nesoluţionării prezentului conflict colectiv de muncă, în data de 30 septembrie va fi declanşată greva propriu – zisă, pe termen nelimitat, informeaza Agerpres. Problemele noastre sunt legate mai ales de scăderea calităţii vieţii, în condiţiile în care de cinci ani nu putem negocia un contract colectiv de muncă pentru acoperirea indicelui de inflaţie’, a declarat Ion Rădoi, preşedintele USLM.

Potrivit vicepreşedintelui USLM, Marian Bărăgan, sindicaliştii de la Metrou sunt nemulţumiţi şi de absenţa finanţării pentru asigurarea condiţiilor la locurile de muncă, dar şi în vederea continuării lucrărilor la Magistrala V, Drumul Taberei-Universitate, în mare parte sistate.

Cea de-a treia revendicare a sindicaliştilor vizează modificarea legilor care reglementează relaţiile de muncă, în special Legea dialogului social şi Codul Muncii.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *