chirurgieMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a luat decizia de a înfiinţa la Târgu Mureş un centru pilot de pregătire în chirurgia cardiacă la copii. Centrul va fi sprijinit logistic de instituţie. La început, centrul ar putea beneficia chiar şi de finanţare din partea Ministerului Sănătăţii. Proiectul ar putea deveni funcţional într-un an, potrivit Adevarul.ro.

„Am decis un lucru important astăzi – şi anume să declanşăm procedura de realizare a unui centru pilot de pregătire în domeniul chirurgiei cardiace la copii, în special la nou-născuţi şi sugari, aici, la Târgu Mureş. Experienţa de la Târgu Mureş, cadrele medicale de excepţie pe care le avem, trebuie să le utilizăm în pregătirea şi altor specialişti din România şi acest lucru se poate realiza corect, se poate în cele mai bune condiţii aici, la Târgu Mureş. Noi va trebui să ajutăm din punct de vedere logistic şi, poate, la început, şi puţin financiar, ca să putem să realizăm acest centru şi care, în circa un an să poată să devină funcţional”, a explicat Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, a completat ministrul, o parte din personalul de la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală urmează să fie pregătiţi la Târgu Mureş, în timp ce medici mureşeni coordonaţi de Horaţiu Suciu vor putea merge să opereze acolo. Medicii şi asistenţii medicali vor intra într-un program de pregătire cu clinica San Donato din Italia, în baza unui parteneriat.

Tot la Târgu Mureş se află şi unul din cele 12 spitale-pilot în care se vor testa proiectele legate de un nou statut al unităţilor medicale şi salarizarea medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.