rugbyTinerii rugbiști din zona Sucevei, părinții acestora, dar și toții iubitorii sportului cu balonul oval se vor întâlni mâine, la Plopeni, în cadrul unui turneu de promovare a acestui sport, acțiune ce va fi una interactivă, la care și cei mici și cei mai în vârstă vor intra în teren, informeaza monitorulsv.ro.

Turneul de mini-rugby face parte dintr-o serie de acțiuni organizate în scop de selecție a celor mai mici dintre practicanți, ce vor reprezenta Suceava în viitorul apropiat, dar şi de promovare a rugbiului, de către Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina, organizație formată din foști și actuali jucători ai Sucevei, dar și simpatizanți ai acestui sport.

Acțiunea  va fi organizată în colaborare cu Primăria orașului Salcea și Clubul Sportiv Municipal Suceava. După festivitatea de deschidere, ce va avea loc la ora 10.30, cei ce vor fi prezenți la terenul de sport din zona Imaș Vale în Plopeni, dar mai ales cei mici vor avea ocazia să urmărească un meci demonstrativ între părinții copiilor ce practică sau urmează să practice acest sport. De la ora 11.00 se vor întâlni în teren echipele sub 16 și 17 ani ale CSM Suceava într-o partidă de rugby în 7, precedată de o întâlnire la rugby în 13 a sportivilor sub 14 ani și una de rugby în 12, a celor sub 12 ani, tineri sportivi din Suceava, Moara, Tişăuți, Plopeni și Salcea.

În premieră, în organizarea unor astfel de acțiuni, seara se va organiza un bal caritabil la căminul cultural din Plopeni, fondurile strânse urmând să fie folosite pentru participarea copiilor în competiții, care până acum au fost sprijiniți de părinți și de Asociația Sportivă Prietenii Rugby-ului din Bucovina.

„Scopul acestei acțiuni este acela de a promova rugbiul în rândul copiilor, dar și acela de a aduce împreună părinții acestora și de a intra în familia rugbiului sucevean. Ne bucurăm că am putut participa la toate competițiile organizate la nivel național cu echipa de mini rugby sub 12 ani, cea care a fost ajutată de părinți, asociația noastră și FRR, mai ales la ultima tabără din această lună, unde am fost în pregătire alături de toți copiii din țară”, a declarat antrenorul Vasile Conache.

În perioada 6 – 8 septembrie, selecționata de mini rugby va mai avea un turneu la București, acolo unde se va face și echipa națională, în care au mari șanse să intre și cel puțin trei suceveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.