Copiii cu handicap din China, exclusi din sistemul educational

handicapCopiii chinezi cu handicap întâmpină mari dificultăţi în accesul la educaţie din cauza resurselor limitate care le sunt alocate şi regulilor drastice, potrivit ONG-ului american Human Rights Watch, informeaza Mediafax.

“În şcolile generale, copiii cu dizabilităţi uşoare întotdeauna se cofruntă cu provocări serioase. Totuşi, noi suntem preocupaţi, în special, de soarta copiilor cu dizabilităţi grave. Ei sunt excluşi complet din sistemul educaţional”, a declarat Sophie Richardson, responsabil pentru China la Human Rights Watch, într-un raport elaborat în baza a 62 de interviuri realizate pe întregut teritoriu al Republicii Populare.  Potrivit acestui raport, sunt puţini copii chinezi cu handicap care îşi continuă studiille după ciclul primar.

Fiecare cerere de înscriere la o universitate din China trebuie să fie precedată de un examen medical, la care viitorii studenţi sunt obligaţi să indice handicapurile de care suferă, potrivit lui Richardson.  De asemenea, Richardson a afirmat că nu este depus niciun efort pentru a-i ajuta pe elevii cu deficienţe de vedere sau de auz la testele “gaokao”, bacalaureatul chinez.

China, potrivit raportului, a deschis şcoli adaptate la nevoile copiilor cu handicap. Totuşi, potrivit Human Rights Watch, aceste şcoli rareori oferă posibilitatea de a urma o profesie generalistă.  ONG-ul Human Rights Watch, al cărui sediu se află la New York, estimează, pe baza datelor oficiale, că 28 la sută dintre copiii chinezi cu handicap nu merg la şcoală.

În China trăiesc circa 83 milioane de persoane, copii şi adulţi, cu handicap, potrivit unei statistici oficiale.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici