Banca de celule stem BIOGENIS a preluat intreaga activitate a FREEZLIFE, banca specializata in recoltarea de celule stem in Romania, acreditata prin ordin de ministru si autorizata de Agentia Nationala de Transplant.

Ca urmare a unei evolutii importante in piata celulelor stem din Romania, Biogenis a preluat in luna mai a acestui an toate probele si activitatea Freezlife. Este prima actiune de acest gen de pe piata romaneasca ce are ca scop cresterea nivelului de servicii oferite in domeniul bankingului de celule stem si crearea unei abordari unitare din punct de vedere medical, etic si comercial. In urma acestei actiuni, Biogenis a preluat si contractele existente ale clientilor Freezlife, oferindu-le astfel acestora intreaga experienta pe care banca o are in cei sase ani de existenta in Romania. Astfel, in curand probele clientilor si intreaga activitate a laboratorului FreezeLife vor fi mutate in laboratorul Biogenis, laborator ce are capacitate de stocare foarte mare si poate oferi servicii speciale pentru clientii existenti si viitori.

» Prin aceasta preluare Biogenis si-a dorit consolidarea pozitiei sale pe piata celulelor stem din Romania. Grupul din care facem parte are o prezenta in 14 tari, fiind specializat in banci de celule stem. Aceasta preluare este foarte importanta si datorita faptului ca Freezlife este o banca acreditata prin ordin de ministru si autorizata de Autoritatea de Transplant, respectand astfel standardele pe care grupul nostru le impune in astfel de situatii. Grupul nostru se afla in acest moment in proces de analiza pentru preluarea si a altor banci de celule stem, atat in Europa cat si in Romania, acest proces urmand a se finaliza spre finalul anului.
Cristian Lacraru – director de marketing si comunicare BIOGENIS, banca de celule stem

» FreezeLife si Biogenis au pornit la drum la momentul infiintarii lor, ca si banci romanesti de celule stem, urmarind sa ofere parintilor din Romania servicii accesibile la standarde occidentale. Pe masura ce piata a evoluat iar numarul bancilor de celule stem a crescut, acest fapt datorandu-se si investitiilor straine, in paralel a crescut si competitia din partea societatilor care exporta sangele de cordon in banci din strainatate, era o problema de timp pana cand o asemenea preluare avea sa se intample pentru a creste eficienta serviciilor si a mentine preturile la un nivel accesibil. Raman increzator ca o banca de celule stem poate asigura o calitate maxima clientilor sai doar daca are un laborator propriu si este acreditata pentru aceasta activitate de catre Agentia Nationala de Transplant – Razvan Vintilescu, director general Freezlife