Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, la B1 TV, că în prezent există decizia de a începe școala pe 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor în clase și cu respectarea strictă a regulilor de protecție anti-COVID-19, dar rata mică de vaccinare în rândul adolescenților și tulpina Delta de coronavirus reprezintă motive de îngrijorare.

În privința cadrelor didactice, ministrul spune că multe s-au vaccinat.

„Îngrijorări există, nu au cum să nu existe, dar în acest moment există decizia deschiderii școlilor la 13 sepembrie, cu prezență fizică, coroborat cu prudență maximă și respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, de la purtarea măștii, distanța adecvată, respectarea regulilor de igienă și aerisirea spațiilor.
(…) Singurul act care poate pune capăt acestei perioade de criză sanitară e vaccinarea. De ce spun că sunt încrezător că putem deschide școlile cu prezență fizică din 13 septembrie, deși suntem îngrijorați de incidența noii tulpini inclusiv asupra celor de vârstă mai mică? Pentru că personalul din învățământ rămâne în continuare ca mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată – 60%. (…) Din perspectiva vaccinării elevilor, avem 30.000 de elevi cu vârsta de 12 – 15 ani vaccinați. Puțini. 4% din numărul elevilor de această vârstă. În categoria 15 – 19 ani sunt 145.000 de tineri vaccinați, adică aproape 20%.

Din perspectiva angajaților, suntem mai mult decât dublu mediei naționale, din perspectiva elevilor, suntem sub media națională și asta ne crează motive de îngrijorare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.