Este adevărat că într-o lume în care suntem conectați permanent la rețelele sociale, orice domeniu de activitate trebuie să se adapteze schimbărilor tehnologice, chiar și școala. Din păcate, sistemul de învățământ românesc a rămas „repetent” de mai multe ori la acest capitol. Dacă în țările nordice vorbim deja de „educația viitorului” în care elementele cheie sunt mai degrabă: comunicarea, înțelegerea informațiilor și lucru în echipă, în România se pune încă accentul  pe memorare. Procesul de predare și topicurile anumitor materii sunt deja învechite și nu țin pasul cu evoluția societății.

Cu toate acestea, există profesori care încearcă să facă mai mult pentru elevii lor și să schimbe aceste direcții. Pe aceste baze și-a așternut de ceva vreme rădăcinile și proiectul Știu la Limba română, o propunere ambițioasă ce are ca scop să transforme pauzele elevilor petrecute în mediul online într-o experiență distractivă și educativă. 

 În fiecare săptămână poți învăța ceva nou, fie noțiuni de gramatică simplificate, fie cuvinte rare explicate pe înțelesul tău ori diverse exerciții distractive. Toate sunt disponibile online la doar un click distanță. Desigur, Știu la Limba română se adresează elevilor de toate vârstele și, de ce nu și părinților, oferind posibilitatea de a învăța concepte complicate din Limba română într-un mod simpatic și interactiv.

Acest proiect ambițios a fost pornit de doamna profesor Loredana Gheorghiu, un cadru didactic din Iași, pasionat și dornic să facă ceva mai mult pentru elevii din toată țara. Este extrem de mândră de proiectul său și speră că Știu la Limba română va ajuta elevii să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare în limba română.

 „Am creat aceste pagini cu gândul de a ajuta elevii să învețe limba română într-un mod diferit, mai distractiv și mai interactiv față de modelele clasice de predare la clasă. Toți petrecem timp zilnic pe social media și îmi doresc ca cei care ne urmăresc să valorifice timpul astfel încât să asimileze informații prețioase pentru dezvoltarea lor. Eu consider că școala, așa cum este ea astăzi, pregătește un elev doar pentru a trece de examene, nu și pentru viitor”, spune Loredana.

Dragi elevi și părinți, vă invităm așadar să descoperiți modalități distractive și educative de a vă petrece pauzele! Cu siguranță veți găsi întotdeauna ceva interesant și util pe paginile noastre:

Facebook- Știu la Limba română

https://www.facebook.com/stiulalimbaromana

Instagram– @stiu.la.romana

https://www.instagram.com/stiu.la.romana/?fbclid=IwAR2hJlltT8oGEJeTjzsvFuc737rhf1YN9mWAt1stSvPwZpoTmdsW-qhpC70