Prima întâlnire a Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României (PMIR) a avut loc pe 26 octombrie a.c., la sediul Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) din Calea Victoriei nr.12, București, aceasta fiind inaugurarea oficială a unui mediu de întâlnire dintre viața Muzeului Național de Istorie a României și comunitatea care prețuiește istoria, potrivit unui comunicat de presă.

Cunoașterea istoriei ne ancorează corect în societate, ne poate inspira să fim mai buni, mai conștienți și ne oferă sentimentul apartenenței și al identității naționale, într-o lume a diversității culturale. Istoria ne aduce împreună indiferent de generații. De aceea, scopul principal al Fundației PMIR este de a crea o comunitate care să se implice activ în promovarea istoriei și a culturii românești. De asemenea, să atragă sprijinul societății civile și a mediului privat, pentru a contribui la îmbogățirea patrimoniului cultural și a diseminării activității MNIR, pentru un beneficiu reciproc.

Fundația este persoană juridică română, neguvernamentală și apolitică în temeiul dreptului de asociere prevăzut de Constituția României și de Ordonanța Guvernului nr. 26/2000, modificată, cu privire la asociații și fundații.

Fundația PMIR va fi alături de Muzeul Național de Istorie a României în misiunea sa de prezentare a istoriei care încă se desfășoară și din care noi, toți, suntem parte integrantă. Ne puteți urmări acțiunile pe website-ul nostru: www.pmir.org

Sunteți așteptați să vă alăturați comunității și să faceți parte activ din viața Muzeului Național de Istorie a României, colecțiile de mare valoare și activitățile sale aparținându-ne nouă, tuturor, celor care trăim în spațiul cultural românesc.