Weekend Sessions, evenimentul care readuce picnicurile și conexiunile culturale în Grădina Botanică a Universității din București, îi așteaptă pe vizitatori la ultimele 3 întâlniri de vară cu picnic, sesiuni de jazz, muzică clasică și concerte acustice. În fiecare weekend din iulie, participanții se pot bucura și de mic cinema în aer liber, sesiuni de lectură, lansări culturale și poezie contemporană.

Adulții sunt invitați să ia parte la sesiuni de mindfulness, yoga sau dans contemporan și întâlniri cu echipa de psihoterapeuți de la Cortul Terapeutic, în timp ce copiii vor descoperi ateliere creative dedicate lor, sesiuni de lectură  și activități relaxante la umbra copacilor din Grădina Botanică.

Următoarele weekenduri din iulie vor fi întregite de artiști variați care vor încânta publicul Weekend Sessions: We Singing Colors, Cats in the Rain (jazz), Cătălin Milea (instrumental), pop-indie Duo Cristi Horia & Mateus Mai Antal, Clasica Duo Kitharsis (duo de chitară clasică), Orkid (pop indie), Corina Sîrghi & Catalin Raducanu (jazz), Balasa Percussion (instrumental), YCCMD (pop indie),  Ansamblul Musica Viva (muzică clasică), Duo Calin Milea & Alex Man (jazz), Butterflies Quartet (muzică clasică), STORYTELLERS Acoustic Blues Project (folk blues), Lunatic Band (pop-indie), Roana red project (jazz), A-C Leonte & Albert Tajti (jazz), Ionel Barac, Alexandra Stroe (chitară clasică).

În plus, în cadrul sesiunilor de poezie contemporană, curatoriate de Anastasia Gavrilovici, publicul se va putea bucura de performanțele următorilor artiști: Ioana Tătărușanu și Iulian Morar, Mugur Grosu, Mugur Grosu, Robert G. Elekes și George, fanfarov și VonAim, Adelina Pascale și George Pandrea, Ligia Keșișian și Iulian Morar, Claudiu Komartin și Radu Zăgrean, Cătălina Stanislav și George Pandrea, Lena Chilari.

La ediția de anul acesta, micul cinema din Grădina Botanică a beneficiat de susținerea următoarelor festivaluri și proiecte culturale: Institutul Francez, TIFF, Bad Unicorn, Bucharest Film Festival, UNATC. De asemene, evenimentul i-a avut ca parteneri culturali pe cei de la: Ordinul Arhitecților București, Universitatea din București, UNATC, UNMB, Fundația Calea Victoriei, Republica, Societatea Omului Sănătos.

Locurile sunt limitate, costul unui bilet fiind de 50 de lei (pentru o zi) sau 70 de lei (abonament pentru doua zile). Biletele se pot achiziționa prin partenerii Eventbook, intrarea la eveniment făcându-se prin Șoseaua Cotroceni, nr.32.

Mai multe informații despre Weekend Sessions 2022 se pot găsi pe website-ul evenimentului,  Facebook și Instagram.

Weekend Sessions este o platformă de socializare cu scop cultural în mijlocul naturii urbane. Am început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde am transformat un spațiu multivalent în prilej de experiențe memorabile cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie de la artiști independenți, picnic pe pajiște cu degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie. La ediția de anul trecut, au participat peste 100 de artiști independenți și 8000 de vizitatori au fost prezenți la întâlnirile Weekend Sessions care au însumat 14 evenimente pe parcursul a 7 săptămâni.

Weekend Sessions este un eveniment suținut de Aqua Carpatica, UniCredit Bank și Flash Lighting Services SA și găzduit de Grădina Botanică a Universității din București.

Agenția de relații publice Golin este partenerul de comunicare al evenimentului Weekend Sessions.

Pentru întrebări, idei, solicitări, ne puteți scrie pe adresa  contact@weekendsessions.ro.